Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1383
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4585
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1442
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1383
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4585
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1442
Składniki
W garnku gotujemy bulion ( u mnie kostka ). Zmniejszamy ogień i stopniowo dodajemy kaszę , cały czas mieszając. Gotujemy na minimalnym ogniu bez przykrycia przez 10-15 minut. Mieszamy. Pod koniec gotowania dodajemy masło, starty ser, zioła i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Niewielką formę wykładamy folią aluminiową. Przekładamy do niego polentę, wygładzamy wierzch łyżką i odstawiamy do stężenia na ok.1 godzinę. Polenta po tym czasie nadaje się już do jedzenia , jednak jeśli chcemy jeszcze sprawić , by miała chrupiącą skórkę , możemy przesmażyć ją na patelni na niewielkiej ilości oliwy. Podajemy z ulubionym sosem! ( u mnie wołowy gulasz ) Smacznego!