Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1162
Dziś do pracy.
Odsłon: 28
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 635
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1162
Dziś do pracy.
Odsłon: 28
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 635
Składniki
W garnku gotujemy bulion ( u mnie kostka ). Zmniejszamy ogień i stopniowo dodajemy kaszę , cały czas mieszając. Gotujemy na minimalnym ogniu bez przykrycia przez 10-15 minut. Mieszamy. Pod koniec gotowania dodajemy masło, starty ser, zioła i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Niewielką formę wykładamy folią aluminiową. Przekładamy do niego polentę, wygładzamy wierzch łyżką i odstawiamy do stężenia na ok.1 godzinę. Polenta po tym czasie nadaje się już do jedzenia , jednak jeśli chcemy jeszcze sprawić , by miała chrupiącą skórkę , możemy przesmażyć ją na patelni na niewielkiej ilości oliwy. Podajemy z ulubionym sosem! ( u mnie wołowy gulasz ) Smacznego!