Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane bułki z jajkami to świetna propozycja na ciepłe śniadanie. Właściwie robią się same w piekarniku, wystarczy tylko przygotować farsz i wbić jajka.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 57
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 114
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 108
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 164
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 57
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 114
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 108
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 164
Składniki
Przygotuj nadzinie. Szynkę pokrój na cienkie paski o długości około 1 centymetra. Pieczarki posiekaj drobno, tak samo zrób z cebulą. Z papryki wydrąż gniazdo nasienne, a potem pokrój w kostkę.
Ser zetrzyj na tarce. Śmietanę wymieszaj z natką pietruszki i dopraw solą, pieprzem.
Z każdej bułki odkrój górną część i wydrąż środek. Wysmaruj spód śmietaną, a następnie do każdego otworu przełóż taką samą ilość farszu. Zasyp całość serem. Na wierzch każdej bułki wbij jajko.
Wstaw zapiekane bułki z jajkami do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na około 10 minut aż ser się rozpuści, a jajko zetnie.