Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane bułki z jajkami to świetna propozycja na ciepłe śniadanie. Właściwie robią się same w piekarniku, wystarczy tylko przygotować farsz i wbić jajka.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 120
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 74
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 391
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4931
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 120
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 74
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 391
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4931
Składniki
Przygotuj nadzinie. Szynkę pokrój na cienkie paski o długości około 1 centymetra. Pieczarki posiekaj drobno, tak samo zrób z cebulą. Z papryki wydrąż gniazdo nasienne, a potem pokrój w kostkę.
Ser zetrzyj na tarce. Śmietanę wymieszaj z natką pietruszki i dopraw solą, pieprzem.
Z każdej bułki odkrój górną część i wydrąż środek. Wysmaruj spód śmietaną, a następnie do każdego otworu przełóż taką samą ilość farszu. Zasyp całość serem. Na wierzch każdej bułki wbij jajko.
Wstaw zapiekane bułki z jajkami do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na około 10 minut aż ser się rozpuści, a jajko zetnie.