Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane bułki z jajkami to świetna propozycja na ciepłe śniadanie. Właściwie robią się same w piekarniku, wystarczy tylko przygotować farsz i wbić jajka.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25727
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2714
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1319
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25727
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2714
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1319
Składniki
Przygotuj nadzinie. Szynkę pokrój na cienkie paski o długości około 1 centymetra. Pieczarki posiekaj drobno, tak samo zrób z cebulą. Z papryki wydrąż gniazdo nasienne, a potem pokrój w kostkę.
Ser zetrzyj na tarce. Śmietanę wymieszaj z natką pietruszki i dopraw solą, pieprzem.
Z każdej bułki odkrój górną część i wydrąż środek. Wysmaruj spód śmietaną, a następnie do każdego otworu przełóż taką samą ilość farszu. Zasyp całość serem. Na wierzch każdej bułki wbij jajko.
Wstaw zapiekane bułki z jajkami do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na około 10 minut aż ser się rozpuści, a jajko zetnie.