Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekane ciasto francuskie

Zapiekane ciasto francuskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 2641

Dodano:

Odsłon: 1112

Ciasto francuskie zapiekane z szynka i jajkiem

Składniki

  • ciasto francuskie mrożone
  • Jajko
  • szynka
  • sól, pieprz , papryka ostra
  • szczypiorek
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekane ciasto francuskie

Przygotowanie

  1. Nie podaje ilości, bo każdy może przygotować dowolna ilość porcji.

    Gotowe przekąski można podawać na ciepło lub zimno. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

  2. Małe foremki żaroodporne wykładamy kwadratami z ciasta francuskiego, na to kładziemy plasterek szynki. Do tak wyłożonej foremki wbijamy jajko. Jajko posypujemy solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Wszystko razem podpiekamy w temperaturze 200 stopni przez ok pół godziny. Jajko ma być całkowicie ścięte (żółtko na twardo).

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 12 maja W sam raz na śniadanie. Chyba zrobię rano, bo mam wszystkie składniki :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń