Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i łatwa w przygotowaniu przystawka, ale również pyszne jako obiadek
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 781
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 781
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Małe cukinie przekroiłam wzdłuż na pół i wydrążyłam zostawiając ok 1 cm miąższu. Ścięłam dolne "okrągłości", aby połówka cukinii w miarę stabilnie stała. Wszystkie cukinie zawinęłam razem w folię aluminiową i piekłam w 200 stopniach ok 20 minut. W międzyczasie obrałam pieczarki, pokroiłam w plasterki i wrzuciłam na gorący olej razem z posiekaną cebulą, solą, pieprzem i dusiłam 10 minut. Kiedy cukinie się upiekły, na każdą połówkę nałożyłam farsz, posypałam startym żółtym serem i zawinęłam każdą z osobna w folię aluminiową. Piekłam je w 200 stopniach ok 8 minut. Po tym czasie rozchyliłam folię tak, aby ser mógł się lekko przypiec.