Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i łatwa w przygotowaniu przystawka, ale również pyszne jako obiadek
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1654
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1581
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1654
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1581
Składniki
Małe cukinie przekroiłam wzdłuż na pół i wydrążyłam zostawiając ok 1 cm miąższu. Ścięłam dolne "okrągłości", aby połówka cukinii w miarę stabilnie stała. Wszystkie cukinie zawinęłam razem w folię aluminiową i piekłam w 200 stopniach ok 20 minut. W międzyczasie obrałam pieczarki, pokroiłam w plasterki i wrzuciłam na gorący olej razem z posiekaną cebulą, solą, pieprzem i dusiłam 10 minut. Kiedy cukinie się upiekły, na każdą połówkę nałożyłam farsz, posypałam startym żółtym serem i zawinęłam każdą z osobna w folię aluminiową. Piekłam je w 200 stopniach ok 8 minut. Po tym czasie rozchyliłam folię tak, aby ser mógł się lekko przypiec.