Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonala przekaska lub nieodzowna czesc udanego przyjecia w formie bufetu. Szybkie, proste i bardzo smaczne.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 251
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1000
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 251
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1000
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Składniki
Naklad pracy jest minimalny. Usunac lodygi z grzybów i posiekac bardzo drobno czosnek. Wstawic kapelusze do patelni do steków lub do naczynia zaroodpornego i polozyc na dno drobno posiekany czosnek. Przekroic pomidory i umiescic w każdym z grzybów pól plasterka pomidora i troche grubo posiekanych listków bazylii.
Pokroic ser na male kostki. Rozlozyc kostki sera równomiernie na wszystkie grzyby. Rozgrzac piekarnik do 220 ° C i umiescic naczynie z grzybami na srodkowej szynie w piekarniku. Po 10 minutach wlac na patelnie troche oliwy z oliwek i piec dalsze 10 minut.
Podawac z kwasna smietana doprawiona sola i pieprzem.