Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekane duże pieczarki

Zapiekane duże pieczarki

Autor:

Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 5369

Dodano:

Odsłon: 4821

Doskonala przekaska lub nieodzowna czesc udanego przyjecia w formie bufetu. Szybkie, proste i bardzo smaczne.

Składniki

  • 4 duże pieczarki np. Portobello
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 suszone pomidory w oleju
  • garść świeżej bazylii
  • 60 g twardego owczego sera np. Conde Duque
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Naklad pracy jest minimalny.
    Usunac lodygi z grzybów i posiekac bardzo drobno czosnek.
    Wstawic kapelusze do patelni do steków lub do naczynia zaroodpornego i polozyc na dno drobno posiekany czosnek.
    Przekroic pomidory i umiescic w każdym z grzybów pól plasterka pomidora i troche grubo posiekanych listków bazylii.

  2. Pokroic ser na male kostki. Rozlozyc kostki sera równomiernie na wszystkie grzyby.
    Rozgrzac piekarnik do 220 ° C i umiescic naczynie z grzybami na srodkowej szynie w piekarniku. Po 10 minutach wlac na patelnie troche oliwy z oliwek i piec dalsze 10 minut.

  3. Podawac z kwasna smietana doprawiona sola i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń