Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane rożki z tortilli
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1663
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1663
Składniki
Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Gdy cebula zacznie się rumienić dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, całość smażymy do odparowania wody i zdejmujemy z ognia.
Na tej samej patelni podsmażamy filet z kurczaka, wcześniej pokrojony i doprawiony ulubionymi przyprawami. (U mnie przyprawa gyros).
Pieczarki z cebulą przekładamy do miski, dodajemy usmażony filet z kurczaka, tarty ser ok. 120 g, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem wymieszać.
Każdy placek tortilli kroimy na 3 trójkąty. Trójkąt zwinąć w rożek i do środka nałożyć farsz oraz pozostały ser. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łączeniem do dołu.
Tortille zapiekamy ok. 15-20 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. W połowie czasu pieczenia tortillę możemy posypać dodatkowo serem. Tortille możemy podawać z ulubionymi sosami. Smakują na ciepło i na zimno. Smacznego!