Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szparagi ukryte w beszamelowo-serowym sosem. Kto nie jadł koniecznie musi spróbować.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 99
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1027
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 99
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1027
Składniki
Szparagi dokładnie myjemy, następnie odrywamy na dole twarde końce. Złamią się sama w miejscu w którym należy. Wystające części przy pieczeniu szparagów smarujemy oliwą. Układamy je w naczyniu żaroodpornym solimy i pieprzymy do smaku.
Roztapiamy w garnuszku łyżkę masła następnie dodajemy łyżkę mąki od serca ta łyżka :) Energicznie mieszamy po chwili dodajemy mleko. Gotujemy kiedy temperatura się znacznie zwiększy energicznie mieszamy sos, dodajemy sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Sos zacznie gęstnieć wtedy dodajemy połowę sera i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Szparagi zalewamy masą serową a na wierzchu posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku 23 minut w temperaturze 180 stopni.