Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywna zapiekanka, idealna na wiosenny obad.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11876
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8560
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155337
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11876
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8560
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155337
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Składniki
Brokuła i kalafior umyć, podzielić na mniejsze różyczki, marchewki obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Warzywa ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić.
Groszek ugotować w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Odcedzić.
Sos: masło roztopić na patelni, dodać mąkę i podsmażyć. Zalać letnim mlekiem i bulionem. Wymieszać i gotować około 15 minut. Do sosu dodać utarty ser, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową.
Ugotowane warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać odsączoną kukurydze, groszek i polać sosem. Zapiekać około 10 minut w temperaturze 200 stopni C.
Przepis zaczerpnięty z Tele Tygodnia trochę zmodyfikowany prze mnie.