Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywna zapiekanka, idealna na wiosenny obad.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17621
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15259
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4924
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8995
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17621
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15259
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4924
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8995
Składniki
Brokuła i kalafior umyć, podzielić na mniejsze różyczki, marchewki obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Warzywa ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić.
Groszek ugotować w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Odcedzić.
Sos: masło roztopić na patelni, dodać mąkę i podsmażyć. Zalać letnim mlekiem i bulionem. Wymieszać i gotować około 15 minut. Do sosu dodać utarty ser, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową.
Ugotowane warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać odsączoną kukurydze, groszek i polać sosem. Zapiekać około 10 minut w temperaturze 200 stopni C.
Przepis zaczerpnięty z Tele Tygodnia trochę zmodyfikowany prze mnie.