Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywna zapiekanka, idealna na wiosenny obad.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 44
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 40
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 44
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 67
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19652
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 44
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 40
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 44
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 67
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19652
Składniki
Brokuła i kalafior umyć, podzielić na mniejsze różyczki, marchewki obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Warzywa ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić.
Groszek ugotować w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Odcedzić.
Sos: masło roztopić na patelni, dodać mąkę i podsmażyć. Zalać letnim mlekiem i bulionem. Wymieszać i gotować około 15 minut. Do sosu dodać utarty ser, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową.
Ugotowane warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać odsączoną kukurydze, groszek i polać sosem. Zapiekać około 10 minut w temperaturze 200 stopni C.
Przepis zaczerpnięty z Tele Tygodnia trochę zmodyfikowany prze mnie.