Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywna zapiekanka, idealna na wiosenny obad.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3965
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3889
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3965
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3889
Składniki
Brokuła i kalafior umyć, podzielić na mniejsze różyczki, marchewki obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Warzywa ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić.
Groszek ugotować w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Odcedzić.
Sos: masło roztopić na patelni, dodać mąkę i podsmażyć. Zalać letnim mlekiem i bulionem. Wymieszać i gotować około 15 minut. Do sosu dodać utarty ser, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową.
Ugotowane warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać odsączoną kukurydze, groszek i polać sosem. Zapiekać około 10 minut w temperaturze 200 stopni C.
Przepis zaczerpnięty z Tele Tygodnia trochę zmodyfikowany prze mnie.