Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 111
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 111
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie (8 minut). Tuńczyka osączyć, pomidory rozdrobnić w zalewie. Cebulę obrać, drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. 2. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić czosnek i cebulę. Dodać pomidory, zagotować. Wymieszać ze śmietaną i koncentratem pomidorowym, przyprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Nie rozmrożony groszek wsypać do wrzącej osolonej wody, pozostawić 2 minuty na ogniu, licząc od czasu zagotowania wody. 4. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Formę nasmarować masłem, warstwami układać makaron, tuńczyka i groszek, polewając każdą porcję sosem pomidorowym. Posypać startym żółtym serem, zapiekać 35-40 minut w temp. 200°C.