Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka makaronowa z sosem śmietanowo-jajecznym

Zapiekanka makaronowa z sosem śmietanowo-jajecznym

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5429

Dodano:

Odsłon: 829

To taki rodzaj zapiekanki, gdy brakuje mi już pomysłu na obiad. Tworzę wtedy cokolwiek, np. takie COŚ ;)...

Składniki

  • schab bez kości 700 g
  • groszek mrożony 300 g
  • mozzarella w bloku 150 g
  • makaron świderki 500 g
  • jaja 3 szt
  • śmietana 12% 8 łyżek
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • majeranek 1 łyżeczka
  • sól morska 1 1/2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka makaronowa z sosem śmietanowo-jajecznym

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, pokroić i usmażyć z dodatkiem przypraw. Makron ugotować al dente i odcedzić. Mięso zmielić, dodać makaron, startą mozzarellę i groszek, wymieszać. Jaja wymieszać ze śmietaną. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron z dodatkami i zalać śmietanowym sosem.

  2. Piec w temp. 140 stopni przez ok. 30-35 min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń