Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska w sam raz na wieczór przed TV. :)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5683
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8898
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7964
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5463
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5683
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8898
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7964
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5463
Składniki
Kroimy cebulkę na małą kosteczkę, następnie smażymy na złoty kolor na oliwie. Do zrumienionej cebuli dodajemy obrane i pokrojone w plasterki - pieczarki. Gdy się usmażą ( woda odparuje z grzybów) - przyprawiamy solą i pieprzem.
Bagietki kroimy na pół, smarujemy cienko masłem, a następnie dodajemy na nie przygotowany wcześniej farsz pieczarkowy. Kolejnym krokiem jest ułożenie na bułkach plastrów sera.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i czekamy aż ser się rozpuści, a bagietki będą chrupiące - czyli około 8 min. w temp. 180 stopni.
Po wyjęciu - jedną połowę bagietki smarujemy ketchupem, a drugą sosem czosnkowym i gotowe. Smacznego! :)