Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pieczarkami najlepsza.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8694
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8694
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Wykonanie: Pieczarki oczyścić i obrumienić na oliwie. Pod koniec lekko posolić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Masło stopić, wymieszać z mąką i rozprowadzić z zimnym mlekiem (4-5 łyżek mleka). Następnie resztę mleka zagotować, wlać do zasmażki, połączyć z startym serem , żółtkami i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem zalać pieczarki, wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać zaraz po przyrządzeniu z dodatkiem pieczywa.