Z pieczarkami najlepsza.
Zapiekanka pieczarkowa
Składniki
- Pieczarki 1 kg
- Mleko 1/2 szklanki
- Masło 1 łyżka
- mąka 1 łyżka
- Ser żółty 10 dag
- żółtko jaja kurzego 2 szt
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- zielenina
Składniki
- Pieczarki 1 kg
- Mleko 1/2 szklanki
- Masło 1 łyżka
- mąka 1 łyżka
- Ser żółty 10 dag
- żółtko jaja kurzego 2 szt
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- zielenina

Etapy przygotowania
Wykonanie: Pieczarki oczyścić i obrumienić na oliwie. Pod koniec lekko posolić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Masło stopić, wymieszać z mąką i rozprowadzić z zimnym mlekiem (4-5 łyżek mleka). Następnie resztę mleka zagotować, wlać do zasmażki, połączyć z startym serem , żółtkami i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem zalać pieczarki, wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać zaraz po przyrządzeniu z dodatkiem pieczywa.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 398

Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 93

Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 1513
Ostatnio komentowane przepisy

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 398

Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 93

Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 1513



Składniki
- Pieczarki 1 kg
- Mleko 1/2 szklanki
- Masło 1 łyżka
- mąka 1 łyżka
- Ser żółty 10 dag
- żółtko jaja kurzego 2 szt
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- zielenina
Wykonanie: Pieczarki oczyścić i obrumienić na oliwie. Pod koniec lekko posolić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Masło stopić, wymieszać z mąką i rozprowadzić z zimnym mlekiem (4-5 łyżek mleka). Następnie resztę mleka zagotować, wlać do zasmażki, połączyć z startym serem , żółtkami i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem zalać pieczarki, wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać zaraz po przyrządzeniu z dodatkiem pieczywa.