Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pieczarkami najlepsza.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Składniki
Wykonanie: Pieczarki oczyścić i obrumienić na oliwie. Pod koniec lekko posolić i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Masło stopić, wymieszać z mąką i rozprowadzić z zimnym mlekiem (4-5 łyżek mleka). Następnie resztę mleka zagotować, wlać do zasmażki, połączyć z startym serem , żółtkami i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem zalać pieczarki, wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać zaraz po przyrządzeniu z dodatkiem pieczywa.