Dziękje za odpowiedż.Wiesz będe próbowala,może za mało odcisnęłam tą cukinia.Wiesz mam jeszcze pytanie a Ty po starciu cukini solisz ją najpierw trochę i odciskasz czy tylko odciskasz?Bo ja mam pewne przeczucie że tak powinnam zrobic ,i wtedy by mi więcej soku wylecialo z niej.Zobaczę może mi wyjdzie następnym razem.
Witaj, może problem tkwi w tym jak pieczesz? ja ustawiam na drugim poziomie od góry i piekę jak ciasto (na grzałkach, nie na nawiewie) a cukinia musi być naprawdę dobrze odciśnięta, no i trochę więcej mąki chyba też nie zaszkodzi. Daj znać jak wyjdzie następnym razem, bo aż ciekawa jestem. Pozdrawiam
Hej,wczoraj robilam Twoją zapiekanke,w smaku bardzo dobra,tylko miałam maly problem,srodek nie chcial mi się upiec,trzymlam ją w piekarniku ponad godzine a środek byl ciągle jak galareta,mozesz mi poradzic co zrobić żeby mi wyszła jak Twoja.Przepis bardzo mi sie podoba i chętnie zrobię jaj jeszcze raz, bo uwielbiam dania z cukini.
Pozdrawiam i czekam na radę. P.S. zrobilam wszystko zgodnie z Twoim przpisem.(może powinnam dodać więcej mąki? )
Komentarze do przepisu (12)

antena28 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Zapiekanka jest przepyszna -ja używam trochę więcej sera żółtego i trochę więcej czosnku oraz dodaję trochę gałki muszkatołowej.POLECAM!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchniahanny 20 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
A kabaczek też się nada?0 Kto głosował? | Odpowiedz

tunka 08 września 2011Zgłoś do usunięcia
Wczoraj zrobiłam na obiad,wyszło pysznie:)Polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 11 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam cukinię, a tego sposobu na jej przygotowanie nie znałam. Wygląda pysznie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Hurragan76 06 września 2009Zgłoś do usunięcia
baardzo ciekawy przepis - muszę wypróbować0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 12 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
ale świetnie wygląda, smakuje też ekstra0 Kto głosował? | Odpowiedz

schakira 01 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Hej agulamin22, ja tylko odciskam ( nie solę) ale jeśli chodzi o gotowanie to wszystkie chwyty dozwolone, powodzenia następnym razem.0 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 31 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Dziękje za odpowiedż.Wiesz będe próbowala,może za mało odcisnęłam tą cukinia.Wiesz mam jeszcze pytanie a Ty po starciu cukini solisz ją najpierw trochę i odciskasz czy tylko odciskasz?Bo ja mam pewne przeczucie że tak powinnam zrobic ,i wtedy by mi więcej soku wylecialo z niej.Zobaczę może mi wyjdzie następnym razem.0 Kto głosował? | Odpowiedz

schakira 31 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Witaj, może problem tkwi w tym jak pieczesz? ja ustawiam na drugim poziomie od góry i piekę jak ciasto (na grzałkach, nie na nawiewie) a cukinia musi być naprawdę dobrze odciśnięta, no i trochę więcej mąki chyba też nie zaszkodzi. Daj znać jak wyjdzie następnym razem, bo aż ciekawa jestem. Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 31 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Hej,wczoraj robilam Twoją zapiekanke,w smaku bardzo dobra,tylko miałam maly problem,srodek nie chcial mi się upiec,trzymlam ją w piekarniku ponad godzine a środek byl ciągle jak galareta,mozesz mi poradzic co zrobić żeby mi wyszła jak Twoja.Przepis bardzo mi sie podoba i chętnie zrobię jaj jeszcze raz, bo uwielbiam dania z cukini.Pozdrawiam i czekam na radę. P.S. zrobilam wszystko zgodnie z Twoim przpisem.(może powinnam dodać więcej mąki? )
0 Kto głosował? | Odpowiedz