Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna w smaku zapiekanka bez mięsa
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3547
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422631
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2423
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3547
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422631
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2423
Składniki
Cukinię obrać, pokroić na plastry, wyłożyć nią naczynie żaroodporne (w ceku uniknięcia bałaganu wyłożyłam je wcześniej folią aluminiową, ale i tak się podarła, myślę jednak, że dzięki niej nie przywiera do naczynia :P). Można lekko posolić.
Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce. Dusić z masłem i niewielką ilością wody, oraz wgniecionym czosnkiem ok. 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, odparować pieczarki, dodać pieprz i kilka kropel sosu sojowego, wyłożyć na cukinię. Przykryć serem, zapiekać ok. pół godziny w dobrze nagrzanym piekarniku. Smacznego.