Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna w smaku zapiekanka bez mięsa
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 77
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3322
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1162
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 77
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3322
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1162
Składniki
Cukinię obrać, pokroić na plastry, wyłożyć nią naczynie żaroodporne (w ceku uniknięcia bałaganu wyłożyłam je wcześniej folią aluminiową, ale i tak się podarła, myślę jednak, że dzięki niej nie przywiera do naczynia :P). Można lekko posolić.
Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce. Dusić z masłem i niewielką ilością wody, oraz wgniecionym czosnkiem ok. 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, odparować pieczarki, dodać pieprz i kilka kropel sosu sojowego, wyłożyć na cukinię. Przykryć serem, zapiekać ok. pół godziny w dobrze nagrzanym piekarniku. Smacznego.