Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna w smaku zapiekanka bez mięsa
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231750
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4958
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36346
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231750
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4958
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36346
        
        Składniki
Cukinię obrać, pokroić na plastry, wyłożyć nią naczynie żaroodporne (w ceku uniknięcia bałaganu wyłożyłam je wcześniej folią aluminiową, ale i tak się podarła, myślę jednak, że dzięki niej nie przywiera do naczynia :P). Można lekko posolić.
Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce. Dusić z masłem i niewielką ilością wody, oraz wgniecionym czosnkiem ok. 15 minut pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywkę, odparować pieczarki, dodać pieprz i kilka kropel sosu sojowego, wyłożyć na cukinię. Przykryć serem, zapiekać ok. pół godziny w dobrze nagrzanym piekarniku. Smacznego.