Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z kaszy kukurydzianej

Zapiekanka z kaszy kukurydzianej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2610 Ocena: 20702

Dodano:

Odsłon: 3371

Fantastyczna i tania w przyrządzeniu przekąska.

Składniki

  • Mleko 3/4 szklanki
  • kaszka kukurydziana 25 dag
  • Jajo kurze 2 szt
  • Ser żółty 5 dag starty
  • Masło 5 dag
  • Zioła prowansalskie 1 łyzka
  • Czosnek 2 ząbki
  • sól i pieprz do smaku
  • Gałka muszkatołowa do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka z kaszy kukurydzianej

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mleko zagotować z solą do smaku, wsypać kaszkę i mieszając gotować bardzo powoli na wolnym ogniu około ½ godziny. Po ugotowaniu odstawić na 10 minut, wbić jajka, dodać ser, gałkę i całość dokładnie wymieszać. 2/3 ciasta przełożyć do formy wysmarowanej masłem ,posypać ziołami i zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą z pieprzem i przykryć resztą ciasta. Posypać tak samo przyprawami z ziołami i polać stopionym masłem lub olejem ziołowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez 15 minut. Podawać z sosem grzybowym lub z maślanką.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń