Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna i tania w przyrządzeniu przekąska.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8417
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8417
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4620
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
Wykonanie: Mleko zagotować z solą do smaku, wsypać kaszkę i mieszając gotować bardzo powoli na wolnym ogniu około ½ godziny. Po ugotowaniu odstawić na 10 minut, wbić jajka, dodać ser, gałkę i całość dokładnie wymieszać. 2/3 ciasta przełożyć do formy wysmarowanej masłem ,posypać ziołami i zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą z pieprzem i przykryć resztą ciasta. Posypać tak samo przyprawami z ziołami i polać stopionym masłem lub olejem ziołowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez 15 minut. Podawać z sosem grzybowym lub z maślanką.