Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z kaszy kukurydzianej

Zapiekanka z kaszy kukurydzianej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18910

Dodano:

Odsłon: 2198

Fantastyczna i tania w przyrządzeniu przekąska.
Reklama
Reklama
Zapiekanka z kaszy kukurydzianej

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mleko zagotować z solą do smaku, wsypać kaszkę i mieszając gotować bardzo powoli na wolnym ogniu około ½ godziny. Po ugotowaniu odstawić na 10 minut, wbić jajka, dodać ser, gałkę i całość dokładnie wymieszać. 2/3 ciasta przełożyć do formy wysmarowanej masłem ,posypać ziołami i zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą z pieprzem i przykryć resztą ciasta. Posypać tak samo przyprawami z ziołami i polać stopionym masłem lub olejem ziołowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez 15 minut. Podawać z sosem grzybowym lub z maślanką.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń