Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na wykorzystanie pozostałego makaronu. Więcej na blogu
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17751
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17751
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu i studzimy. Potem makaron podsmażamy na patelni, jak makaron zacznie się zarumieniać wylewamy roztrzepane jajka z przyprawami. Mieszamy dokładnie tak by mieszanina pokryła cały makaron. Trochę podsmażamy i dodajemy ser. Smażymy do rozpuszczenia się sera i przewracamy zapiekankę na drugą stronę. Podsmażamy do zarumienia się. Do smaku polewamy zapiekankę ketchupem, smacznego! Możemy zrobić zapiekankę w wersji mięsnej na przykład z: boczkiem, kurczakiem lub kiełbasą.