Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z pieczarkami

Zapiekanka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48082

Dodano:

Odsłon: 7022

Czasami chce się takiego, prostego jedzenia. Miała wyjść standardowa zapiekanka, ale jak to bywa...to fajne, tamto też...zachęcamy do własnej inwencji <3 mniam <3

Składniki

  • 2 krótkie bagietki
  • 200 g sera żółtego
  • 200 g pieczarek
  • 2 cebule czerwone
  • 40 g filecików anchois
  • 2 duże pomidory
  • sól czosnkowa
  • 100 g sera koziego (twardego)
  • oliwki z solanki (ile wlezie ;) )
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bagietki kroimy wzdłuż na pól. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Ser żółty ścieramy, posypujemy bagietki, układamy pieczarki. Na pieczarki kładziemy posiekaną cebulę, fileciki, pokrojone w kostkę pomidory (sparzone, obrane ze skórki, bez nasion), oprószamy solą czosnkową, posypujemy startym kozim serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Pieczemy 10 min. Po upieczeniu, wierzch bagietek dekorujemy pokrojonymi w kostkę oliwkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń