Przekąski Przepis na:
Zapiekanka z pieczarkami

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48082
Dodano: 28.06.2015
Odsłon: 7022
Składniki
- 2 krótkie bagietki
- 200 g sera żółtego
- 200 g pieczarek
- 2 cebule czerwone
- 40 g filecików anchois
- 2 duże pomidory
- sól czosnkowa
- 100 g sera koziego (twardego)
- oliwki z solanki (ile wlezie ;) )
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Bagietki kroimy wzdłuż na pól. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Ser żółty ścieramy, posypujemy bagietki, układamy pieczarki. Na pieczarki kładziemy posiekaną cebulę, fileciki, pokrojone w kostkę pomidory (sparzone, obrane ze skórki, bez nasion), oprószamy solą czosnkową, posypujemy startym kozim serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Pieczemy 10 min. Po upieczeniu, wierzch bagietek dekorujemy pokrojonymi w kostkę oliwkami.
Komentarze do przepisu (3)

luna76 29 czerwca 2015Zgłoś do usunięcia
ale kusząca ta zapiekanka :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 29 czerwca 2015Zgłoś do usunięcia
wyśmienita zapiekanka :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

anulka12 28 czerwca 2015Zgłoś do usunięcia
Aż ochoty nabrałam, na te smakowite zapiekaneczki :-)7 Kto głosował? | Odpowiedz