Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami chce się takiego, prostego jedzenia. Miała wyjść standardowa zapiekanka, ale jak to bywa...to fajne, tamto też...zachęcamy do własnej inwencji <3 mniam <3
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 111
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 111
Składniki
Bagietki kroimy wzdłuż na pól. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Ser żółty ścieramy, posypujemy bagietki, układamy pieczarki. Na pieczarki kładziemy posiekaną cebulę, fileciki, pokrojone w kostkę pomidory (sparzone, obrane ze skórki, bez nasion), oprószamy solą czosnkową, posypujemy startym kozim serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Pieczemy 10 min. Po upieczeniu, wierzch bagietek dekorujemy pokrojonymi w kostkę oliwkami.