Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanka z pieczarkami

Zapiekanka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2311 Ocena: 51322

Dodano:

Odsłon: 7106

Czasami chce się takiego, prostego jedzenia. Miała wyjść standardowa zapiekanka, ale jak to bywa...to fajne, tamto też...zachęcamy do własnej inwencji <3 mniam <3

Składniki

  • 2 krótkie bagietki
  • 200 g sera żółtego
  • 200 g pieczarek
  • 2 cebule czerwone
  • 40 g filecików anchois
  • 2 duże pomidory
  • sól czosnkowa
  • 100 g sera koziego (twardego)
  • oliwki z solanki (ile wlezie ;) )
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Bagietki kroimy wzdłuż na pól. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Ser żółty ścieramy, posypujemy bagietki, układamy pieczarki. Na pieczarki kładziemy posiekaną cebulę, fileciki, pokrojone w kostkę pomidory (sparzone, obrane ze skórki, bez nasion), oprószamy solą czosnkową, posypujemy startym kozim serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Pieczemy 10 min. Po upieczeniu, wierzch bagietek dekorujemy pokrojonymi w kostkę oliwkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń