Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna zapiekanka z pieczarkami i żółtym serem to pyszny domowy fast food, który często gości na moim stole. Przygotowanie tej zapiekanki zajmuje krótką chwilę i jest bardzo proste, można ją wzbogacić o swoje ulubione składniki. Taka zapiekanka najlepiej smakuje podana z ketchupem.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30776
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9673
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 874
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30776
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9673
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2163
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4160
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 874
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy a pieczarki kroimy w niewielką kostkę. Na patelnię z rozgrzanym masłem wrzucamy posiekaną cebulkę i delikatnie ją rumienimy od czasu do czasu mieszając, dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje, pod koniec smażenia całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Do miski ścieramy na tarce o dużych oczkach żółty ser. Bagietkę przekrawamy w poprzek a następnie wzdłuż aż powstaną cztery połówki, po czym każdą część smarujemy masłem. Na bagietkach układamy podsmażone pieczarki z cebulką a na wierzchu kładziemy starty żółty ser. Bagietki układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C do momentu aż ser się roztopi a zapiekanki będą lekko zrumienione.