Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze mam kilka puszek tuńczyka w zapasie, które zawsze mogę użyć w różny sposób: albo jako zapiekankę, albo sałatkę do pracy, albo po prostu nafaszerować nim pieczonego ziemniaka. Zawsze smakuje inaczej, zawsze można dodać do niego niemal każdy rodzaj warzywa.
Nóż i deska do krojenia, salaterka, blacha do pieczenia
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 97
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4048
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 565
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 97
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 4048
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 565
Składniki
Chleb pita smarujemy masłem
Następnie wyciskamy sos Sriracha
Przyrządzamy sałatkę z tuńczyka: odcedzamy zalewę lub olej, tuńczyka mieszamy z kukurydzą oraz pokrojoną cebulą w kostkę i przyprawioną pieprzem w salaterce, a następnie dodajemy majonez, po czym nakładamy na chleb.
Posypujemy startym na tarce żółtym serem, a następnie kładziemy przekrojone na pół oliwki. Wkładamy do piekarnika na 15-20 minut i pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza na funkcji góra -dol