Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-03-2016
Czasami bywa tak, że nie chce się stać przy garach. Danie w sam raz dla tych, którzy preferują gotowanie bez trzymanki ;) Z kurczakiem sprawdzają się zioła włoskie
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40637
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1021
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3357
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40637
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1021
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3357
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Filety płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą, dokładnie mieszamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Warstwami układamy ziemniaki (oprószamy solą i pieprzem), pieczarki, cebulę (oprószamy solą i pieprzem), ziemniaki, mięso, starty ser. Całość zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C (pod przykryciem). Następnie naczynie wyciągamy, wbijamy jajka i zapiekamy 5-7 min. Podajemy od razu po przygotowaniu.