Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-03-2016
Czasami bywa tak, że nie chce się stać przy garach. Danie w sam raz dla tych, którzy preferują gotowanie bez trzymanki ;) Z kurczakiem sprawdzają się zioła włoskie
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10092
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2715
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1842
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 701
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3938
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10092
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2715
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1842
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 701
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3938
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Filety płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą, dokładnie mieszamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Warstwami układamy ziemniaki (oprószamy solą i pieprzem), pieczarki, cebulę (oprószamy solą i pieprzem), ziemniaki, mięso, starty ser. Całość zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C (pod przykryciem). Następnie naczynie wyciągamy, wbijamy jajka i zapiekamy 5-7 min. Podajemy od razu po przygotowaniu.