Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-03-2016
Czasami bywa tak, że nie chce się stać przy garach. Danie w sam raz dla tych, którzy preferują gotowanie bez trzymanki ;) Z kurczakiem sprawdzają się zioła włoskie
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2761
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 36
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 339
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2761
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 36
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 339
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Filety płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą, dokładnie mieszamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Warstwami układamy ziemniaki (oprószamy solą i pieprzem), pieczarki, cebulę (oprószamy solą i pieprzem), ziemniaki, mięso, starty ser. Całość zapiekamy 35 min w temperaturze 180°C (pod przykryciem). Następnie naczynie wyciągamy, wbijamy jajka i zapiekamy 5-7 min. Podajemy od razu po przygotowaniu.