Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska albo nawet szybki obiad, gdy brak czasu na większe gotowanie.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2741
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2741
Składniki
Bułki kroimy na dwie połówki. Każdą połówkę obsypujemy tartym żółtym serem. Oprószamy delikatnie ostrą papryką. Na serze układamy plasterki pieczarek, pomidorków koktajlowych i paseczki szynki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy 10-15 minut, aż ser ładnie się roztopi, a bułka zrobi się chrupiąca. Po wyjęciu zapieczone bułki polewamy keczupem i posypujemy pokrojonym w drobną kosteczkę ogórkiem konserwowym i posiekanym szczypiorkiem.