Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione zapiekanki, dzisiaj z bułki gryczanej i na bogato. Polecam
nóż, patelnia, łyżeczka, talerzyk,
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Pieczarki po obraniu kroimy i podsmażamy na maśle, dodając szczyptę soli i pieprzu. Podsmażamy do miękkości. Bułkę kroimy na połówki , na każdą nakładamy plaster szynki, na to porcję pieczarek. Posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy w piekarniku w 150 stopniach około 10 - 15 minut. Po wyjęciu polewamy ketchupem. Smacznego
Zapiekanki gotowe do podania.