Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy zabiegany rodzic wie, że trudno jest wymyślić ciekawą alternatywę dla zwykłych kanapek. Moim dzieciom już dawno znudził się zwykły chleb z serem, co zmusza mnie do kuchennych eksperymentów. Ostatnio, przeglądając zawartość lodówki, wpadłam na pomysł, który finalnie zachwycił wszystkich domowników. Zapiekanki z mięsem mielonym zrobiły furorę i od tej pory bardzo często goszczą na naszym stole. Muszę przyznać, że dawno nie słyszałam tylu komplementów, dlatego wam także radzę szybko przetestować ten prosty, ale zaskakujący pomysł.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 814
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1672
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6201
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8974
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 814
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1672
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6201
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8974
Składniki
Rozpocznij od przygotowania mięsa mielonego. Do dużej miski przełóż mięso. Dodaj do niego sól, pieprz, oba rodzaje papryki, musztardę oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość dokładnie wymieszaj.
Wszystkie kromki chleba posmaruj masłem.
Cebulę, ogórki kiszone i pomidora pokrój w cienkie plasterki. Paprykę pokrój w cienkie paski. Zioła drobno posiekaj.
Na 6 kromkach rozsmaruj niezbyt grubą warstwę mięsa mielonego.
Następnie ułóż na każdej z kromek pomidory, ogórki, paprykę oraz cebule. Całość obsyp ziołami.
Na pozostałych 6 kromkach ułóż plastry sera, a następnie przykryj nimi kromki z mięsem mielonym. Lekko dociśnij.
Tak przygotowane zapiekanki z mięsem mielonym ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni - zwracając uwagę, aby chleb się nie spalił. Przed wyjęciem z piekarnika, upewnij się, że mięso w środku nie jest surowe - gdyby tak było, zapiekaj całość jeszcze przez kilka minut. Zapiekanki podawaj na ciepło z ulubionym sosem.