Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je trochę inaczej jak za zwyczaj. Wyszły przepyszne. Polecam
nóż, papier do pieczenia, blacha, patelnie, łyżka,
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 338
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 38
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 338
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 38
Składniki
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć na oleju z dodatkiem pokrojonej połówki cebuli, doprawić pieprzem i solą do smaku. Po podsmażeniu wystudzić. Mięso mielone przełożyć na patelnię z dodatkiem niewielkiej ilości oleju i podsmażyć doprawiając przyprawą do mielonego oraz odrobiną majeranku. dodać drobno pokrojoną połówkę cebuli. Po podsmażeniu wystudzić. Bagietki przekroić na połówki lekko przesmarować masłem, na każda połówkę nałożyć porcję przygotowanego mięsa mielonego , na mięso rozłożyć podsmażone pieczarki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać startym żółtym serem. To samo zrobić z kromkami chleba tostowego. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać do rozpuszczenia sera. Po wyjęciu podawać polane ketchupem. Smacznego
Zapiekanki gotowe do podania.
Przegotowanie mięsa mielonego oraz podsmażanie pieczarek.
Zapiekanki gotowe do zapiekania.
Gotowe do podania.