Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie zapiekanki jadało się w latach 80-tych w pierwszych fast foodach. Były pyszne, gorące, prosto z pieca. Podabne zrobiłam ostatnio aby zagospodarować spore ilości pieczarek.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5940
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 804
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5940
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 804
Składniki
W wodzie rozpuszczamy drożdze. Zagniatamy ciasto z podanych składników ok. 8 minut. W razie potrzeby dolać wody lub podsypać mąką. Ciasto ma być luźne. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1i 1/2 godz pod przykryciem. Pieczraki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Rozgrzewamy olej i dusimy pieczarki z cebulą doprawione pieprzem ziołowym i solą. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 małych kawałków lub 4 wieksze i formujemy kuleczki. Każdą rozwałkowujemy w podłużny kształt, a na wierzch kładziemy łyyżką porcję pieczarek. Pieczemy w 190 stopniach C 20-25 minut. Jemy gorące.