Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie zapiekanki to smak dzieciństwa. Rzadko je przyrządzam, ale jak już to w ilości sporej, bo u mnie wszyscy są amatorami tej pysznej przekąski. Chrupiąca bułka, ciągnący się ser i aromatyczne pieczarki. Zwykle do zapiekanek kupuję długie bagietki, które przecinam w poprzek na 3 części, a potem każdą wzdłuż na pół.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242769
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242769
Składniki
Bagietkę kroimy na trzy części, a potem każdą część wzdłuż na pół
Cebulę drobno kroimy, czosnek drobno siekamy, a pieczarki kroimy na cienkie plasterki
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią cebulę. Chwilę smażymy, dodajemy czosnek i jeszcze chwilkę razem podsmażamy, po czym dodajemy pieczarki. Delikatnie solimy i smażymy aż do odparowania płynu mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy pieprzem
Usmażone pieczarki nakładamy na pokrojoną bagietkę. Obsypujemy tartą mozzarellą
Ser delikatnie oprószamy mieloną papryką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Zapiekamy do momentu aż ser ładnie się rozpuści ( ok 10 min )
Zapiekanki polewamy keczupem i obsypujemy posiekanym szczypiorkiem