Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanki z szynką i pieczarkami

Zapiekanki z szynką i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 152

Dodano:

Odsłon: 3908

Przepycha dobre dla dużych i małych:) każdy będzie zadowolony:)

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanki z szynką i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach podsmażamy na maśle. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pieczarek. Całość podsmażamy do wyparowania wody z pieczarek i aż cebula się zrumieni, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

  2. Bagietki kroimy wzdłuż. Każda smarujemy masłem. Kładziemy plasterki szynki. Na szynkę odrobinę sera, na ser farsz pieczarkowy, pomidor, camembert(jeśli dajemy), na wierzch ponownie ser mozzarella.

  3. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 210 stopni, zapiekamy przez 10-15 min, aż zobaczymy że ser się fajnie zrumieni i rozpuści:) wyciągamy smarujemy majonezem i polewamy ketchupem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń