Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może stanowić odmianę obiadu lub być przekąską. Troszkę miałam inne wyobrażenie przed upieczeniem, myślałam że wyjdzie babeczka ale wyszła troszkę oklapła co nie znaczy że nie była smaczna.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 189
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 59
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 170
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11081
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 172
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 189
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 59
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 170
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11081
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 172
Składniki
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i ucieramy ciepłe ze śmietaną na puszyste puree. Na łyżce oleju smażymy pokrojony w kostkę boczek, dodajemy posiekaną cebulę, mieszamy aż się zrumieni. Do masy dodajemy boczek z cebulą przyprawiamy do smaku. W wysmarowane tłuszczem kokilki lub żaroodporne miseczki wkładamy masę.
Za pomocą łyżeczki robimy wgłębienie i wbijamy w środek jajko, na wierzch dajemy wiórki masła i starty ser. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 15 minut w 180* aż wierzch lekko się zarumieni. Ja podałam z sosem serowym ( na patelni rozgrzałam pół szklanki śmietany 18 % dodałam starty pikantny ser, około 100 g, mieszałam aż ser się rozpuści ), oraz surówką z marchewki.