Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414615
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414615
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Fenkuły umyłem ,przekroiłem na pół .wyciąłem kliny w kształcie trójkąta. Cebule obrałem ,posiekałem. Grzyby oczyściłem i pokroiłem. Cebule zeszkliłem na margarynie i dusiłem 5 min.Doprawiłem solą i pieprzem. Fenkuły podgotowałem w osolonej wodzie 5 min. Osączyłem i przełożyłem do natłuszczonej formy. Nafaszerowałem grzybami. Serek i mozzarelle roztopiłem z 200 ml wody. Zalałem zapiekankę. Piekłem 40 min w temp. 200 stopni C.