Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekany fenkuł z grzybami

Zapiekany fenkuł z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2307 Ocena: 51224

Dodano:

Odsłon: 788

:)

Składniki

  • 4 fenkuły
  • 2 cebule
  • 200 g pieczarek
  • 100 g grzybów shiitake
  • 100 g boczniaków
  • 50 g margaryny
  • 200 g topionego serka ziołowego
  • 100 g mozzarelli (startej)
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekany fenkuł z grzybami

Przygotowanie

  1. Fenkuły umyłem ,przekroiłem na pół .wyciąłem kliny w kształcie trójkąta. Cebule obrałem ,posiekałem. Grzyby oczyściłem i pokroiłem. Cebule zeszkliłem na margarynie i dusiłem 5 min.Doprawiłem solą i pieprzem. Fenkuły podgotowałem w osolonej wodzie 5 min. Osączyłem i przełożyłem do natłuszczonej formy. Nafaszerowałem grzybami. Serek i mozzarelle roztopiłem z 200 ml wody. Zalałem zapiekankę. Piekłem 40 min w temp. 200 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BM87 30 stycznia 2014 Oryginalny, ciekawy przepis. Bardzo lubię grzyby, więc to zdecydowanie coś dla mnie. :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 30 stycznia 2014 mmm wspaniała sprawa i ten anyżkowy jego smak,niebo w gębie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimiwiki 29 stycznia 2014
Przyznaję się bez bicia - fenkuła nie jadłam - do czego możesz porównać jego smak ?
Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń