Do góry

Przekąski Przepis na:

zawijasy z szynki z rukolą

zawijasy z szynki z  rukolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 242

Dodano:

Odsłon: 1953

prosta, ale wyrafinowana przystawka. Uwaga! orzechy włoskie

Składniki

  • plastry szynki, duże na pół, małe w całości , 2-3 na gościa, zależy od ż
  • rukola, garść, poł tacki, pó pęczka - 5 gałązek na zawijasa
  • chudy majonez, 2 łyżki
  • orzechy włoskie, garść grubo pokruszonych
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
zawijasy z szynki z rukolą

Przygotowanie

  1. duże plastry szynki przekroić na pół, małe zostawić w całości - chodzi o to, by plasterek wygodnie zwinąć w zgrabny, wąski rożek. Szynkę cieniutko posmarować majonezem, na brzegu plastra "położyć gałązki rukoli ( tak aby łodyżki wystawały z węższego końca rożka, a "miotełka listków - z szerszego), grubo pokruszony orzech włoski i zwinąć w rożek. Pychota :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń