Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna pasta do pieczywa i wędliny. Składnikami są ziarenka, pietruszka, olej i przyprawy w ilościach wg uznania.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 422
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1188
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 237
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 422
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1188
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 237
Składniki
Do blendera wsypujemy ziarenka w ilości jakiej kto chce. U mnie najwięcej słonecznika ok. 3/4 szklanki, siemienia lnianego 3 łyżki, migdałów ok. 10 sztuk, czosnek, posiekaną nać pietruszki razem z łodyżkami, przyprawy do smaku, olej (u mnie lniany), ale robiłam też z rzepakowym.
Wszystko mielimy do czasu, aż konsystencja zacznie być podobna do pasty. Jak za gęsta to dodajemy oleju. Osobiście nie lubię całkiem gładkiej. Wolę lekko chrupiącą. Na koniec próbuję i dodaję sok z cytryny ok. 1 łyżeczki
Pastę używam do kanapek, albo bułki ew. na wędlinę. Po prostu tam gdzie mi się akurat podoba.