Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat ziemniaków i ciągnącego się sera
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 256
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32685
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 256
Składniki
Ziemniaki należy umyć i ugotować w koszulkach. Ugotowane, jeszcze ciepłe ziemniaki obieramy i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie kroimy ser w nieduże kawałki o ok. 4 cm długości i 1 cm grubości, jajka rozbijamy i oddzielamy białko od żółtka. Ochłodzone ziemniaki należy przecisnąć przez praskę o drobnych oczkach, dodać do nich żółtka, parmezan oraz sól i pieprz według uznania. Ciasto ziemniaczane rozrabiamy, najlepiej ręką. Następnie rwiemy je na kawałki formując na dłoni placuszek, kładziemy na nim kawałek sera i zamykamy tworząc wokół sera ziemniaczaną otoczkę. Gotowe crocchè panierujemy w mące, roztrzepanym białku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Mogą służyć jako przekąska, dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie. Życzymy wszystkim smacznego!