Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gwiazdki i serduszka wycięte z grubszych plastrów ziemniaka, usmażone w gorącym oleju na rumiany kolor.
garnczek, foremki do wycinania, nóż,
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 33
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 514
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1157
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 260
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 33
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 514
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1157
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 260
Składniki
ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i tniemy wzdłuż ziemniaka na 1 centymetrowe plastry z których wycinamy foremkami serca i gwiazdki. W między czasie nagrzewamy olej. Gdy olej będzie miał 100 stopni Celsjusza wkładamy powycinane gwiazdki i serduszka z plastrów ziemniaka i smażymy do ich zarumienienia kilkakrotnie przewracając.
Usmażone serca i gwiazdki podajemy lekko osolone z ulubionym sosem lub ketchupem, jak kto lubi. Smacznego !!!