Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gwiazdki i serduszka wycięte z grubszych plastrów ziemniaka, usmażone w gorącym oleju na rumiany kolor.
garnczek, foremki do wycinania, nóż,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4755
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418618
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4755
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418618
Składniki
ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i tniemy wzdłuż ziemniaka na 1 centymetrowe plastry z których wycinamy foremkami serca i gwiazdki. W między czasie nagrzewamy olej. Gdy olej będzie miał 100 stopni Celsjusza wkładamy powycinane gwiazdki i serduszka z plastrów ziemniaka i smażymy do ich zarumienienia kilkakrotnie przewracając.
Usmażone serca i gwiazdki podajemy lekko osolone z ulubionym sosem lub ketchupem, jak kto lubi. Smacznego !!!