Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gwiazdki i serduszka wycięte z grubszych plastrów ziemniaka, usmażone w gorącym oleju na rumiany kolor.
garnczek, foremki do wycinania, nóż,
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 244
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 664
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17040
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1023
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 244
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 664
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17040
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 1023
Składniki
ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i tniemy wzdłuż ziemniaka na 1 centymetrowe plastry z których wycinamy foremkami serca i gwiazdki. W między czasie nagrzewamy olej. Gdy olej będzie miał 100 stopni Celsjusza wkładamy powycinane gwiazdki i serduszka z plastrów ziemniaka i smażymy do ich zarumienienia kilkakrotnie przewracając.
Usmażone serca i gwiazdki podajemy lekko osolone z ulubionym sosem lub ketchupem, jak kto lubi. Smacznego !!!