Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gwiazdki i serduszka wycięte z grubszych plastrów ziemniaka, usmażone w gorącym oleju na rumiany kolor.
garnczek, foremki do wycinania, nóż,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i tniemy wzdłuż ziemniaka na 1 centymetrowe plastry z których wycinamy foremkami serca i gwiazdki. W między czasie nagrzewamy olej. Gdy olej będzie miał 100 stopni Celsjusza wkładamy powycinane gwiazdki i serduszka z plastrów ziemniaka i smażymy do ich zarumienienia kilkakrotnie przewracając.
Usmażone serca i gwiazdki podajemy lekko osolone z ulubionym sosem lub ketchupem, jak kto lubi. Smacznego !!!