Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna forma placków ziemniaczanych.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1632
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8791
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3156
Polecam.
Odsłon: 1967
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1632
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8791
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3156
Polecam.
Odsłon: 1967
Składniki
Ziemniaki obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do ziemniaków. Dodać jajko, łyżkę mąki i trochę bułki tartej (ja zwykle daję na oko), wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser żółty pokroić w paski, mniej więcej 0,5 cm na 0,5 cm.
Łyżką nabrać masy ziemniaczanej, przełożyć do ręki. Do środka dać pasek sera żółtego, dołożyć jeszcze trochę masy ziemniaczanej na wierz i uformować palucha. Obsypać bułką tartą i usmażyć na oleju.