Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna forma placków ziemniaczanych.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15648
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4706
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 376
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2923
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15648
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4706
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 376
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2923
Składniki
Ziemniaki obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do ziemniaków. Dodać jajko, łyżkę mąki i trochę bułki tartej (ja zwykle daję na oko), wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser żółty pokroić w paski, mniej więcej 0,5 cm na 0,5 cm.
Łyżką nabrać masy ziemniaczanej, przełożyć do ręki. Do środka dać pasek sera żółtego, dołożyć jeszcze trochę masy ziemniaczanej na wierz i uformować palucha. Obsypać bułką tartą i usmażyć na oleju.