Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna forma placków ziemniaczanych.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2484
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1879
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1632
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1573
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2484
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1879
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1632
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1573
Składniki
Ziemniaki obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do ziemniaków. Dodać jajko, łyżkę mąki i trochę bułki tartej (ja zwykle daję na oko), wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser żółty pokroić w paski, mniej więcej 0,5 cm na 0,5 cm.
Łyżką nabrać masy ziemniaczanej, przełożyć do ręki. Do środka dać pasek sera żółtego, dołożyć jeszcze trochę masy ziemniaczanej na wierz i uformować palucha. Obsypać bułką tartą i usmażyć na oleju.