Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczane róże to doskonała przekąska lub dodatek do dania głównego, które zrobi wrażenie na twoich gościach. Choć przygotowanie ich jest dość proste, wyglądają elegancko i niebanalnie na każdym uroczystym stole.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 217
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 217
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Składniki
Odrobiną masła wysmaruj blachę na muffinki.
Obierz ziemniaki dokładnie. Opłucz je, a następnie pokrój na cienkie plasterki, najlepiej z pomocą urządzenia do siekania albo mandoliny. Przełóż do miski. Dodaj masło, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj tak, aby plasterki oblepiły się tłuszczem.
Ułóż na blacie długi pas plasterków ziemniaków, ułożonych jeden obok drugiego tak, aby na siebie nachodziły. Zwiń w rulon. Owiń plastrem boczku i od razu przełóż na blachę do babeczek.
Przykryj folią aluminiową, piecz najpierw przez 15 minut w 190 stopniach Celsjusza. Następnie odkryj blachę i piecz kolejne 15 minut.
Cebulkę dymkę posiekaj drobno. Kiedy ziemniaczane róże będą jeszcze ciepłe, posyp je przed podaniem.