Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki w piekarniku na sposób szwedzki
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35810
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1234
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35810
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1234
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
        
        
                Składniki
Ziemniaki wyszorować i opłukać pod bieżącą wodą.Na desce do krojenia ułożyć równolegle 2 drewniane pałeczki. Pomiędzy nimi położyć ziemniaka. Nacinać go ostrożnie,dobrze naostrzonym nożem do momentu, aż ostrze zatrzyma się na drewnianych narzędziach.
Boczek i cebulę pokroić w cienkie plasterki.Tak przygotowane ziemniaki nafaszerować boczkiem i cebulą.Polać oliwą, obsypać szczyptą soli, pieprzu oraz przyprawami.
Ułożyć ziemniaki na blaszce i piec przez godzinę w 180 stopniach.