Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki w piekarniku na sposób szwedzki
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1158
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1195
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13279
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1158
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1195
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13279
Składniki
Ziemniaki wyszorować i opłukać pod bieżącą wodą.Na desce do krojenia ułożyć równolegle 2 drewniane pałeczki. Pomiędzy nimi położyć ziemniaka. Nacinać go ostrożnie,dobrze naostrzonym nożem do momentu, aż ostrze zatrzyma się na drewnianych narzędziach.
Boczek i cebulę pokroić w cienkie plasterki.Tak przygotowane ziemniaki nafaszerować boczkiem i cebulą.Polać oliwą, obsypać szczyptą soli, pieprzu oraz przyprawami.
Ułożyć ziemniaki na blaszce i piec przez godzinę w 180 stopniach.