Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15964
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6432
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15964
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6432
Składniki
Dokładnie oczyszczone, umyte nóżki zalać 4 l zimnej wody i na bardzo małym ogniu gotować do chwili, gdy mięso da się łatwo oddzielić od kości. W trakcie gotowania dołożyć oczyszczone warzywa, posolić. 2. Ostudzone mięso pokroić w cienkie plasterki lub w paski. Przygotować 10-12 filiżanek. Przecedzony wywar z nóżek przyprawić do smaku solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. 3. Do filiżanek wlać po 4 łyżki wywaru, zastudzić. Na galarecie ułożyć połówki jajek ugotowanych na twardo (żółtkiem do dołu), mięso, posiekaną w kosteczkę papryczkę i grzybki. Zalać wywarem i pozostawić do zastygnięcia. Gotową galaretę wybić na półmisek, udekorować cząstkami cytryny i rukolą.