Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soczyste.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 31
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 239
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 17
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2090
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 31
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 239
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 17
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2090
Składniki
Do golonek dodaje się warzywa i przyprawy rosołowe. Całość zalewa się wodą do przykrycia i gotuje się 1,5 h. Ostudzone golonki obiera się z mięsa, trzeba wyjąć "zdrewniałe" ścięgna. Mięso kroi się w kostkę i układa się z marchewką i groszkiem. Wywar trzeba rozmieszać z żelatyną i zalać galarety. Resztę wywaru można zjeść jako rosół lu wykorzystać jako bazę zupy lu sosu.
Smacznego :)