Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soczyste.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12541
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 236
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 889
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10249
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 89
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12541
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 236
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 889
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 10249
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 89
Składniki
Do golonek dodaje się warzywa i przyprawy rosołowe. Całość zalewa się wodą do przykrycia i gotuje się 1,5 h. Ostudzone golonki obiera się z mięsa, trzeba wyjąć "zdrewniałe" ścięgna. Mięso kroi się w kostkę i układa się z marchewką i groszkiem. Wywar trzeba rozmieszać z żelatyną i zalać galarety. Resztę wywaru można zjeść jako rosół lu wykorzystać jako bazę zupy lu sosu.
Smacznego :)