Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soczyste.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 255
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1209
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 255
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1209
Składniki
Do golonek dodaje się warzywa i przyprawy rosołowe. Całość zalewa się wodą do przykrycia i gotuje się 1,5 h. Ostudzone golonki obiera się z mięsa, trzeba wyjąć "zdrewniałe" ścięgna. Mięso kroi się w kostkę i układa się z marchewką i groszkiem. Wywar trzeba rozmieszać z żelatyną i zalać galarety. Resztę wywaru można zjeść jako rosół lu wykorzystać jako bazę zupy lu sosu.
Smacznego :)