Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soczyste.
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 180
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 94
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 97
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 180
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 94
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 97
Składniki
Do golonek dodaje się warzywa i przyprawy rosołowe. Całość zalewa się wodą do przykrycia i gotuje się 1,5 h. Ostudzone golonki obiera się z mięsa, trzeba wyjąć "zdrewniałe" ścięgna. Mięso kroi się w kostkę i układa się z marchewką i groszkiem. Wywar trzeba rozmieszać z żelatyną i zalać galarety. Resztę wywaru można zjeść jako rosół lu wykorzystać jako bazę zupy lu sosu.
Smacznego :)