Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrolowane ziemniaki w waflu to dobry pomysł na dodatek do zup, idealne na Święta Bożego narodzenia, stanowią doskonałą przekąskę do barszczu,a jedzone same z cebulką są wyśmienite, zrobienie ich zajmuję ok 40 min, ale warto poświęcić czas, bo znikają tak szybko, że nie zdążą jeszcze ostygnąć... Polecam ! :)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki obrać, posolić, ugotować, pieczarki pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą. Ser żółty zetrzeć na tarce, ugotowane ziemniaki odcedzić i utrzeć z masłem, mlekiem i przyprawą. Wafel przekroić na pół , na jedną połowę włożyć gorącą masę, posypać pieczarkami i serem, przykryć drugim waflem, pokroić na kwadraty wielkości 10 cm. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy kwadraty ostygną, panierujemy je w mące połączonej z jajkiem i obtaczamy w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Najlepiej smakują z barszczem, podsmażoną cebulką lub sosem czosnkowym. Idealnie nadaję się także na samodzielne danie obiadowe podane z surówką. Smacznego ! :)