Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbujcie pomidorowego kremu wg francuskiej receptury! Maredsous to ser belgijski, o smaku pomiędzy goudą a cheddarem, wykorzystywany do potraw w kuchni francuskiej i belgijskiej.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1913
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3646
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 456
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1913
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3646
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 456
Składniki
Pokrój cebulę na cienkie plasterki i wrzuć ją na rozpuszczone masło, kiedy się już zeszkli, dodaj zgnieciony czosnek. Chwilkę podsmaż i zdejmij z ognia, wrzuć starty ser, wymieszaj i dodaj pulpę pomidorową. Wymieszaj dobrze drewnianą łyżką.
Postaw na ogniu i dodaj wodę, gotuj na wolnym ogniu. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, wrzuć je do gotującej się zupy i gotuj do miękkości. Kiedy będą już miękkie zmiksuj wszystko blenderem. Przypraw solą i pieprzem i papryczką w kostce i podawaj z groszkiem ptysiowym. Smacznego! Marzec 2010r.