Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbujcie pomidorowego kremu wg francuskiej receptury! Maredsous to ser belgijski, o smaku pomiędzy goudą a cheddarem, wykorzystywany do potraw w kuchni francuskiej i belgijskiej.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2363
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18119
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2074
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2363
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18119
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2074
Składniki
Pokrój cebulę na cienkie plasterki i wrzuć ją na rozpuszczone masło, kiedy się już zeszkli, dodaj zgnieciony czosnek. Chwilkę podsmaż i zdejmij z ognia, wrzuć starty ser, wymieszaj i dodaj pulpę pomidorową. Wymieszaj dobrze drewnianą łyżką.
Postaw na ogniu i dodaj wodę, gotuj na wolnym ogniu. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, wrzuć je do gotującej się zupy i gotuj do miękkości. Kiedy będą już miękkie zmiksuj wszystko blenderem. Przypraw solą i pieprzem i papryczką w kostce i podawaj z groszkiem ptysiowym. Smacznego! Marzec 2010r.