Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka. Bardzo prosta. Bardzo smakowita. Niewielki nakład pracy, a smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za zupami.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12782
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 95
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12782
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 95
Składniki
Zagotować w garnku wodę (ok. 2 l) z kostką rosołową. Na gotującą się wodę wrzucić serki (na początku mogą się trochę zważyć, ale później nabiorą jednolitej konsystencji). Gdy serki się rozpuszczą dodać pokrojoną w drobne paseczki szynkę i czosnek (posiekany lub przeciśnięty przez praskę). Delikatnie przyprawić. W zależności od potrzeby dodać wody lub zagęścić mąką krupczatką. Podawać gorącą z grzankami.
Grzanki: chleb pokroić na drobne kawałki. Wymieszać w misce z przyprawami i oliwą. Wysypać na blaszkę piekarnika. Piec w 250 st ok. 5 minut.