Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny żurek vel barszcz biały. Najlepiej będzie smakował po Sylwestrze ;)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413896
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2197
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413896
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2197
Składniki
Z wywaru wyjąć miesiwa, wrzucić pokrojoną marchewke i pietruszkę, pokrojone grzybki i przyprawy (oprócz majeranku). Jak juz wszystko bedzie miękkie, wrzucić pokrojony drobno boczek, mięsa wedle uznania (ja wrzuciłam pokrojona szynkę domowej roboty - ze wsi :))) i biala kiełbaskę). Dodac pokrojone w kostkę ziemniaki - gotować aż będą miękkie. Dodać dobrze wymieszany zakwas. Podgotować kilka minut, doprawić majerankiem i śmietaną.
Smacznego :)) 28.12009