Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwijane bułeczki pizzowe - pizza rolls
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4135
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11326
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6499
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5478
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13518
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5294
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4135
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11326
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6499
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5478
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13518
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5294
Składniki
W misce wymieszać składniki na rozczyn, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Do osobnej dużej miski dodajemy wszystkie składniki na ciasto oraz wyrośnięty rozczyn. Wszystko razem zagniatamy, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. wyrobione ciasto wkładamy do miski przykrywamy i odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ( podwojenia swojej objętości.) na ok 1h. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na długi pas o długości ok. 60 cm i szerokości ok. 15 cm. Rozwałkowane ciasto posmarować ketchupem i posypać oregano. Ciasto posypać serem, pokrojonym salami oraz kukurydzą. Zwinąć w rulon zaczynając od dłuższego boku. Ciasto pokroić na 20 mniej więcej równych ślimaczków. Odłożyć na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia do ponownego wyrośnięcia na ok. 15 minut. Po tym czasie posmarować ślimaczki rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15-20 minut bez termoobiegu. W Połowie czasu pieczenia posypuje ślimaczki pozostałym startym serem. Gotowe bułeczki możemy podać z ulubionymi sosami. Samczego!