Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe gofry z mąki żytniej typ 720. Posmakują wszystkim.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3725
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5481
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5516
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3725
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5481
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5516
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Do przesianej mąki z proszkiem wlać żółtka, sól i olej. Wymieszać mikserem. Dodać ubitą pianę z białek. Upiec gofry. Gofrownicę przed każdym nałożeniem ciasta dobrze jest wysmarować silikonowym pędzelkiem namoczonym w oleju. Serek wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Serek Ricotta jest bardzo puszysty i delikatny. Smacznego.