Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe gofry z mąki żytniej typ 720. Posmakują wszystkim.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 455
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5649
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 455
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5649
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Do przesianej mąki z proszkiem wlać żółtka, sól i olej. Wymieszać mikserem. Dodać ubitą pianę z białek. Upiec gofry. Gofrownicę przed każdym nałożeniem ciasta dobrze jest wysmarować silikonowym pędzelkiem namoczonym w oleju. Serek wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Serek Ricotta jest bardzo puszysty i delikatny. Smacznego.