Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla zwolenników domowych przetworów. Łatwe i szybkie w wykonaniu..a wiadomo..co własnoręcznie zrobione to cieszy..
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11912
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8624
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155367
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11912
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8624
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155367
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i całe włożyć do garnka z gotującą wodą(wody tyle aby przykryć jabłka). Wyjąć po 3 minutach. W tym czasie w osobnym naczyniu zagotować litr wody, dodać cukier. Gotować kilka minut, aż powstanie syrop.
Cytryny sparzyć wrzątkiem, przekroić na połówki i wycisnąć sok. Dodać do syropu. Listki mięty opłukać. Do słoików ciasno układać jabłka,przekładać miętą.Całość zalać gorącym syropem,szczelnie zakręcić. Pasteryzować 20 minut. Przepis na 3 słoiki.