Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak lata zamknięty z słoiku....:)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12134
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8922
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155573
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1224
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12134
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8922
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155573
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1224
Składniki
Paprykę myjemy. Kroimy na połówki i oczyszczamy z nasion.
kilogram papryki zasypujemy 1 łyżką soli i odstawiamy na 2-3 godzinki
przygotowujemy zalewe. Do wody dodajemy ocet, cukier i 2 niepełne łyżeczki soli. Gotujemy wszystko.
do słoika wkładamy 2 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, ząbek czosnku, kawałeczek korzenia chrzanu, niepełną łyżeczkę gorczycy i koper.
wkładamy ciasno do słoików paprykę, zalewamy gorącą zalewą i wlewamy odrobinę oleju. Zakręcamy mocno słoiki i pasteryzujemy okolo 15 minut.