Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całe owoce truskawek z słodkim syropie to świetny dodatek do naleśników i deserów.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11519
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 67
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7904
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155055
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1100
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11519
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 67
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7904
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155055
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1100
Składniki
Truskawki umyj i osusz. Pozbądź się szypułek.
Wodę wlej do garnka i zagotuj, gdy zacznie bulgotać dosyp cukier i mieszaj energicznie dopóki się nie rozpuści. Następnie zmniejsz moc palnika i gotuj przez minutę.
Truskawki zalej powstałym syropem i bardzo delikatnie zamieszaj, pozostaw na 40 minut. Po tym czasie odlej płyn i znowu zagotuj. Trzymaj na ogniu przez około 15 minut.
Powtórz czynność z pierwszego etapu – zalej truskawki syropem i pozwól im puścić soki. Po 15 minutach znowu odcedź owoce z płynu i zagotuj go po raz ostatni, tym razem dodaj jeszcze sok z cytryny.
Truskawki przełóż do słoików zalej gorącym syropem.