Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć jeszcze czas na tego typu przetwory to nawet się nie obejrzymy a nadejdzie pora. Takie buraczki robię od kilku lat pyszne słodko- kwaśne w smaku. Powstały sok wykorzystuję do barszczyku
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Buraki ugotować i obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, dodać liscie laurowe, pieprz i i pozostałe składniki na zalewę... Buraczki zalane zalewą pozostawić na 12godz. od czasu do czasu przemieszać (zawsze robię to pod wieczór a na drugi dzień pozostaje mi wkładanie do słoiczków)
Buraczki nakładać porcjami na durszlak i odcisnąć nadmiar koncentratu buraczanego. Włożyć do słoiczków a sok przelać do butelek od "kubusia" Pasteryzować 20-30min. Na zimę jak znalazł wystarczy otworzyć słoiczek i gotowe!