Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne ogóreczki z dodatkiem liści winogron , selera i wiśni. Liście można używać również do kiszenia ogórków na zimę
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1855
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1855
Polecam, pychota.
Odsłon: 612
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Ogórki umyć . Na dno dużego słoja lub glinianego garnka włożyć po kilka liści winogron , selera , kopru , liście wiśni, połowę obranego i poprzekrawanego na pół czosnku , oraz chrzanu. Ciasno ułożyć ogórki , przykryć resztą liści , czosnku i chrzanu. Zagotować wodę z solą i gorącą zalać ogórki. Obciążyć talerzykiem żeby nie wypływały Smacznego