Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne ogóreczki z dodatkiem liści winogron , selera i wiśni. Liście można używać również do kiszenia ogórków na zimę
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ogórki umyć . Na dno dużego słoja lub glinianego garnka włożyć po kilka liści winogron , selera , kopru , liście wiśni, połowę obranego i poprzekrawanego na pół czosnku , oraz chrzanu. Ciasno ułożyć ogórki , przykryć resztą liści , czosnku i chrzanu. Zagotować wodę z solą i gorącą zalać ogórki. Obciążyć talerzykiem żeby nie wypływały Smacznego