Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne ogóreczki z dodatkiem liści winogron , selera i wiśni. Liście można używać również do kiszenia ogórków na zimę
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 155
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 155
Składniki
Ogórki umyć . Na dno dużego słoja lub glinianego garnka włożyć po kilka liści winogron , selera , kopru , liście wiśni, połowę obranego i poprzekrawanego na pół czosnku , oraz chrzanu. Ciasno ułożyć ogórki , przykryć resztą liści , czosnku i chrzanu. Zagotować wodę z solą i gorącą zalać ogórki. Obciążyć talerzykiem żeby nie wypływały Smacznego