Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy, domowy /czyli bez konserwantów/ sok wiśniowy. Zanim ocenicie - wypróbujcie:)
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Składniki
Wiśnie myjemy, osączamy i wrzucamy do garnka. Dodajemy umyte liście wiśniowe, sok z cytryny i wodę. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy 15 min. Po tym czasie całość przecedzamy na sicie, dodatkowo owoce dociskamy by wycisnąć sok. Do uzyskanego soku dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu /ciągle mieszając/ do czasu aż cukier całkowicie się rozpuści. Gorący sok przelewamy do wyparzonych słoików lub butelek, zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Ja już nie pasteryzuję ale jak ktoś chce może pasteryzować ok. 10-15 min /zależy od wielkości słoika/ W sezonie letnim możemy przygotować porcje owoców i liści i zamrozić /w osobnych woreczkach/. Taki sok doskonale smakuje,rozgrzewa w zimowe wieczory i pomaga w walce z przeziębieniem.